Google Tools per a museus

Doncs sí, sembla que cada vegada els museus tenen més eines online a l’abast, i cada vegada se senten més atabalats. És el que Manuel Castells definiria com a “desinformació per sobreinformació“. Cal, doncs, respirar profundament, pensar en quins són els nostres objectius -no estaria de més tenir un pla director o un pla de comunicació a la vora-, i anar a la recerca les eines adequades.

Però, on trobar-les? Google ens ho posa una mica més fàcil -de nou- amb Google Tools: una classificació per temes específics, per poder triar entre les 29 eines que actualment posa a disposició el famós cercador. Hem seleccionat les més amenes per als museus.

imagesELS NOSTRES PÚBLICS

Segurament haureu pensat, en més d’una ocasió, en conèixer el vostre públic i l’opinió que tenen de la vostra institució. Google ho posa fàcil amb aquest servei d’enquestes: ràpid i fàcil de configurar.

Captura de pantalla 2013-10-17 a les 22.37.16IMATGES GRATUÏTES

Si necessiteu imatges sense copyright per al vostre web, xarxes socials o newsletter, feu una cerca avançada i obtindreu resultats més acurats, a més d’estalviar-vos drets d’autor. Més enllà de Google, Photopin és una altra font d’imatges gratuïtes i de qualitat.

appUNA APP LOW COST?

Sí, sí, Google ha creat una eina per a desenvolupar una aplicació mòbil per al vostre museu, segons expliquen “Fàcil de crear, fàcil d’adaptar, fàcil de mantenir”. Però no estarà de menys parlar-ho amb el tècnic informàtic.

scholarDOCUMENTS ACADÈMICS

Si volem aportar articles o tesis doctorals vinculats a la temàtica del nostre museu, res millor que Google Scholarordenat per àmbits i llengua. Per què no utilitzar aquest sistema a l’hora desenvolupar el discurs d’una exposició?

alertsQUI PARLA DE NOSALTRES?

Google Alerts és una de les eines ja clàssiques. El millor és combinar aquest sistema d’alertes amb un bon lector d’RSS com Feedly o Netvibes, després de la desaparició del malaguanyat Google Reader. No caldrà contractar el serveis de clipping d’una empresa de comunicació!.

Captura de pantalla 2013-10-17 a les 22.37.25MILLORAR EL VOSTRE WEB

Si no teniu pressupost per traduir el portal web del museus als idiomes que desitjaríeu, la solució -temporal- pot ser Google Traductor, i el widget que es pot incrustar fàcilment. Personalitzeu els vostres propis mapes per a crear rutes turístiques pels vostres espais monumentals o milloreu el posicionament web, caldrà que aneu fent provatures amb Google+ i YouTube, us donarà punts per aparèixer en les primeres pàgines de resultats de cerca.

Això sí, comproveu que el vostre web va pel bon camí: sabeu qui el visita? Quant de temps s’hi està? D’on prové aquest tràfic? Imprescindible controlar mensualment amb Google Analytics!.

N’heu tingut prou? En voleu més? Estigueu atents a futures entrades de mosaicsdecultura, tenim un parell de posts al tinter…

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s