Sobre el bloc i l’autor

Per què “mosaics de cultura”?

Mosaicsdecultura” presenta i analitza totes aquelles novetats vinculades als museus, exposicions, propostes i recursos online amb aplicació a la cultura. Cadascun dels articles que presentem pretén convertir-se en una “tessel·la” que ens ajudarà a comprendre i adquirir una visió global d’aquest mosaic que és el patrimoni cultural del nostre país.

Daniel Zapater

A l’iniciar qualsevol llicenciatura de lletres, no sabem ben bé a on anirem a parar. En el meu cas, el camí va tenir inici en el món de la història. Fugint de l’especialització i després d’algunes experiències en l’àmbit de l’arqueologia, vaig endinsar-me en la gestió del patrimoni cultural: primerament a Siena, coneixent de prop el context patrimonial italià, i en un segon moment a Barcelona, submergint-me en el món museístic català.

En aquest temps he pogut comprovar que, més enllà de la recerca científica, és imprescindible cercar noves vies per a la difusió del coneixement i de la riquesa patrimonial: la creativitat i el treball ens permetran arribar a nous públics a través de projectes innovadors. És per això que, actualment, el camí m’ha dut a treballar en la gestió de projectes culturals de diferents museus del país, amb la comunicació en el punt de mira.

Em trobareu també piulant a @danielzapater i analitzant projectes culturals innovadors al diari digital de cultura Núvol. Si voleu conèixer en profunditat el meu perfil el trobareu detallat a LinkedIn.