Depero, l’humanista futurista

Què tenen a veure la industrialització i una ampolla de Campari? L’enigma el podem resoldre a La Pedrera, que acull fins a mitjans del proper mes de gener una exposició retrospectiva de l’evolució artística de Fortunato Depero, italià i futurista.

El primer aspecte que crida l’atenció de la figura de l’artista és la capacitat per aplicar el seu estil en diferents vessants artístiques i industrials: des de pintures repletes de velocitat i progrés, passant per la mateixa ampolla de Campari, fins arribar al mateix mobiliari de casa. Un humanista pur, que abraçava diferents aspectes de la vida des de la seva òptica pràctica i de progrés.

L’altra sorpresa la trobem en el retrobament de Depero amb la seva infantesa: simples titelles que prenen formes i volums que, segurament, devien fer les delícies de la canalla que les va veure en moviment als jardins de Villa Borghese de Roma, on el futurista va residir durant una bona pila d’anys.

La publicitat i el disseny és el darrer plat fort de la seva vida artística i de la mostra. Malgrat que Depero no va tenir l’èxit esperat en el seu viatge a Nova York, la Meca per a qualsevol futurista del moment, el llegat que va deixar és encara ben vigent: penseu en ell la propera vegada que feu un apperitivo all’italiana regat amb Campari!

Ampolla de Campari

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s